E- Ticaret Sitesi Reklamı Nasıl Yapılır?

Temel prensibi müşterisine en iyi hizmeti sunmak ve memnuniyetini en üst düzeyde tutmak için kurulmuş bir bilişim firmasıyız.

E- Ticaret Sitesi Reklamı Nasıl Yapılır?

E- Ticaret Sitesi Reklamı Nasıl Yapılır?

Marka veya şirketinizin, daha fazla kişiye ulaşması ve sizin daha fazla satış yapmanız için en etkili yöntem; artık bir e-ticaret sitesi sahibi olmalısınız. Ancak kurduğunuz e-ticaret sitesinin duyurulması ve güzel dönüşler alması gerekir ki satışlarınızı arttırabilesiniz. Böylece adınızı daha fazla müşteriye duyurabilirsiniz. İlk duyulduğunda çok zor bir işmiş gibi görünmektedir. Ancak biraz sabır ve çalışkanlık sayesinde hedeflediğiniz yere ulaşabilirsiniz. İnternet üzerinde e-ticaret sitenizin reklamını yapmak için iki farklı ana konu vardır.

  • Ücretsiz Reklamlar
  • Ücretli Reklamlar

Ücretsiz reklamlar, sizin sadece çalışkanlığınız ile müşteri çekebileceğiniz bir yöntemdir. Şöyle ki; SEO çalışmaları, sosyal medya optimizasyonu ve tanıtımlarınızın yayınlanması sizin için ücretsiz reklamlar arasındadır. Ancak ücretli reklamlarda da ister az bir miktar ücret ödeyerek, ister yüklü bir miktar ödeme yaparak reklamlarınızı çoğaltabilirsiniz. Bütün reklam çalışmalarını mükemmel de doğru bir şekilde işlerseniz, satışlarınızın artması ve müşteri çekmeniz çok fazla uzun sürmeyecektir. Hatta çok iyi işler ise anlık olarak bile etkisini görenler vardır.

Ücretsiz Reklamlar

Ücretsiz reklamların en başında SEO çalışması gelmektedir. Peki SEO çalışması kullanarak nasıl reklam yapmış olacaksınız? E-ticaret sitesi kurucuları, e-ticaret sitelerinin yapım aşamasında hummalı bir rakip analizi yaparlar. Böylece sektörde daha önce hangi hatalar yapılmış, hangi işlevler kazanç sağlamıştır bunları bilmek e-ticaret sitesi için hem zaman kazandırır hem de daha doğru adımlar atmasını sağlar. SEO çalışması, e- ticaret sitenizin, arama motorlarında en üst sıralarda olmanızı sağlar. Çünkü kullanıcılar arama motorlarında bir arama yaptıkları zaman büyük çoğunluk ile en üstte olan sitelerin ziyaret edilmiş olmasıdır.

Bu sayede e-ticaret sitenizin üstte görünmesi, sizin tanınmanızı sağlar. Kullanıcılar arama yaparken kelime veya kelime grubu kullanırlar. Popüler olan, yani en çok aranan kelime veya kelime grupları anahtar sözcüklerdir. Bu anahtar sözcükler araştırılır ve bulunur. Bulunan anahtar sözcükler ile firma tanıtım, ürün tanıtım ve bloglarınız yazılır. SEO’ya uygun bir e-ticaret sitesi yapmış olmanıza dikkat etmelisiniz. Kısaca içerikleriniz popüler arama kültürüne uygun olmalı.

Bir sonraki ücretsiz reklam türü ise sosyal medya optimizasyonudur. Müşterilerinizin ne istediği, hangi kesime yönelik tanıtım yapacağınızı bilmelisiniz. Böylece içerik ve paylaşımlarınızı hazırlarken zorluk çekmezsiniz. Hedef kitlenizin kim olduğunu bilmeniz, hangi sosyal medya platformlarını daha yoğun bir şekilde kullandıklarını da öğrenmenizi sağlayacaktır. Günümüzde sosyal platformun çok fazla kullanılması, e-ticaret sitelerinin de kendi bünyeleri için sosyal medya hesapları açmaları kaçınılmaz bir yöntem oldu. Sosyal medyanın en dikkat çeken tanıtımları ise görselleri ile birlikte oluyor. Çünkü insanların geneli bir şeyi okumadan önce incelemesidir. Eğer dikkatini çeken bir görsel veya medya var ise okunacaktır. Bu sayede ücret ödemeden yine adınızı duyurabilir, sosyal ağlar üzerinden satış gerçekleştirebilir veya e-ticaret sitenize yönlendirme yapabilirsiniz.

Ve son ücretsiz reklam biçimi: tanıtım yazılarınız ve görselleriniz (veya medya). E-ticaret siteniz için yazılan veya yapılan tüm içeriklere uygun veya birebirleri, destekçiniz olan diğer web siteleri veya ortak olduğunuz yerlerde sizin tanıtımını yapmaları, isminizi geçirmeleri size ücretsiz bir reklam avantajı sağlamakta.

Ücretli Reklamlar

Ücretli reklamların en başında Google Adwords gelmektedir. Çünkü verilen reklamlar sayesinde arama motorlarında en üstte görünürsünüz. Sitenizin ziyaretçi almasını istiyorsanız da çok cazip kampanya veya indirimlerden yararlanabilirsiniz. Böylece müşteriler cazip olan ve üstte olan e-ticaret sitesini ziyaret edecektir. Bu yöntem için sizin belirlediğiniz bütçe kadar reklamınız yapılır ve tıklanma almazsanız verdiğiniz ücretten düşmez.

Bir diğer ücretli reklam yöntemimiz YouTube reklamlarıdır. Video izlerken birçok defa videolar bölünür. Çünkü araya reklamlar girer ve bazen belirli bir süre de izlemek zorunda kalırsınız. Burada izleme istemsiz olduğundan belirli bir ücret ödemek zorundasınız. Ancak sadece bir günde çok fazla insanın YouTube’dan video izlediği hesaba katılırsa, geri dönüşlerin çok kısa zamanda olacağını bilebilirsiniz.

Ve son olarak sosyal medyalar üzerinden verilen “sponsorlu” yani ücretli reklamlar. YouTube gibi olmasa da arada bir önünüzü kesen reklamlar sayesinde şirketin veya e-ticaret sitesinin adını duymuş oluyorsunuz. Bu reklamlar için de belirli bir miktar ücret ödemeniz gerekmektedir. Ancak sosyal medya üzerinden verilen reklamlara da minimum süre içerisinde olumlu dönüşler geldiği hesaba katılırsa makul bir karar olabilir gibi duruyor.

Karabina

Denizyolu Taşımacılığı Nedir